Новини от ФК Европейски Колеж

Тракия сама се удави в Стамболийски

Четвъртък - 19 Април 2012г.
Тракия сама се удави в Стамболийски

Отборът на „Евроколеж” увеличи преднината си на върха в класирането с 17 точки, след като постигна успех с 1:0 над Тракия в Стамболийски. Победата на лидерът дойде две минути преди края на мача, а голмайстор бе защитникът на домакините Георги Смъркалев, който си отбеляза ефектен автогол с глава при опит да изчисти топката.

И двата отбора изиграха слаби първи минути на мача, заради непрестанния дъжд, който се изсипа над Стамболийски. Едва в 20 минута домакините успяха да пробият защитата на „синьо-жълто”. Трендафилов беше изведен от ляво финтира Зеки Османов, навлезе в наказателното поле, отправи удар, който беше спасен от Илия Иванов. Три минути по-късно отново Трендафилов бе оставен непокрит в наказателното поле, но ударът му срещна гърба на Илхан Ибрамчик. Играчите на Митко Джоров трудно намираха пролуки в сгъстената защита на стамболийци, които се браниха с по шест седем души. Стоян Ангелов на два пъти опита удари от 30 метра, но топката отиваше далеч от целта.    

На полувремето Митко Джоров направи три смени, едната от които принудителна на вратаря Илия Иванов. Играчите в „синьо-жълто” започнаха втората част с масирани атаки към стража на домакините Димитър Бельов. В 49 мин Георги Данов изведе Ибрамчик по дясното крило. Илхан напредна и центрира, коженото кълбо рикошира в играч на домакините и Бельов успя да изпревари Олгин Чобан. Последваха още няколко атаки, които не бяха реализирани от Данов, Куртев и Чобан. В 61 мин капитана на „колежани” опита късмета си от фаул, но топката бе спасена от Бельов. Малко по-късно Илхан проби от дясно успя да намери Олгин Чобан, който отправи удар от движение, но Бельов успя да избие в корнер. Десет минути по-късно Димо Станков пропусна от пет метра с глава да огорчи домакините. При последвалата нова атака на „колежани” Куртев прехвърли защитата на домакините. Топката бе овладяна от Чобан, който реши да бие покрай Бельов. Топката обаче мина на сантиметри покрай дясната греда в аут. Дванадесет минути преди края Георги Куртев от няколко метра пропусна да намери мрежата на домакините. В тези минути играчите на Тракия, които се браниха с по седем осем души разчитаха на редки контраатаки. При една от тях Николай Данчев не успя да изчисти хубаво топката. Тя бе овладяна от Атанас Стоянов, които без да се бави центрира в наказателното. Резервата Станислав Шеров с плонж успя да изпревари връхлитащите на скорост трима играчи на Тракия и да предотврати сигурен гол. Две минути преди съдията Красимир Попов да свири края на мача, играчите на „Евроколеж”-а организираха атака топката достигна до Стоян Ангелов. Той центрира към Олгин Чобан и Димо Станков в наказателното поле. Защитникът на Тракия Георги Смъркалев се опита да изчисти топката с глава, но коженото кълбо влетя в мрежата пред погледа на слисания Бельов – 0:1.         

4-4-2
1-4-5
Митко Джоров
Митко Джоров
ФК Евроколеж Домакини
1
0
ФК "Тракия 06"-... Гости
XXII Кръг, 17 Април 2012
Стадион: Градски стадион
Съдия: Красимир Попов
Брой зрители: 70
Събития по време на мача
Титуляри
Вижте фотогалерията към новината
Очаквайте скоро ONLINE магазина на ФК Евроколеж