Новини от ФК Европейски Колеж

Старши треньорът Йордан Хърков: Целта е спечелване на Студентското първенство. ЕКИУ е най-големият фаворит и ще го докажем!

Неделя - 10 Май 2015г.
Старши треньорът Йордан Хърков: Целта е спечелване на Студентското първенство. ЕКИУ е най-големият фаворит и ще го докажем!

 

1. Г-н Хърков, как ще коментираш жребият за осминафиналите на Студентското първенство?

 

Предвид правилата жребият е нормален. Всички софийски отбор са силни, но това не ни притеснява. Не трябва да мислим за нищо друго освен победа. Тренираме сериозно за сблъсъка, защото състава на МГУ винаги е доказвал, че може да изненада всички фаворити за купата. Играчите ни са мотивирани и тренират с настроение за срещата на 14 май. Радостното е, че нямаме проблеми с комплектоването на състава и всички са здрави.  

 

2. Тази година финалите на Студентското първенство ще се играят на базата на Евроколеж, домакинството предимство ли ще е за ЕКИУ, ако отстрани МГУ на 1/8 финалите?

 

След толкова години е хубаво, че Студентската Универсиада ще бъде извън столицата. За Евроколеж домакинството ще е предимство. Надявам се много хора да ни подкрепят вбъдещите срещи на нашата база в Оризари. Още по-добре е, че финалът на Студентското първенство по футбол ще е и закриване на Универсиадата. Надявам се заедно с играчите да покажем най-доброто от себе си и да зарадваме ръководството на ФК Евроколеж и на Европейския колеж по икономика и управление с втора купата, след успеха през 2010 година.

 

3. Тима има ли сили за спечелване на купата тази година?

 

Подготвени сме за предстоящите срещи от Студентското първенство. Спечелването на футболната купа е целта ни тази година. Съставът е добре комплектован и не трябва да срещнем трудности. Надявам се и късмета да е с нас в тези срещи.  Няколко отбора имат възможност да спечелят Студентското първенство, като НСА и Русенския университет, но ЕКИУ е най-големият фаворит и ще го докажем!

 

4. В последните години ЕКИУ винаги е сред фаворитите, но първото място все се изплъзва? Какво недостига на отбора?

 

През последните години състава на ЕКИУ винаги влиза във финалните фази на Студентското първенство като фаворит, заради добрите си и игри и силния състав. Повечето пъти отпадането ни се дължи на липса на късмет и шанс. Миналата година отпаднахме от НСА в 88 мин след нелеп гол. Преди това пак малшанс ни лиши от финала след загуба от ЮЗУ 1:2 с гол в 90 мин, предната година пак те ни спряха след изпълнението на 14 дузпи. Мисля, че тази година е на ЕКИУ и шансът трябва да е на наша страна.  

Вижте фотогалерията към новината
Очаквайте скоро ONLINE магазина на ФК Евроколеж