Новини от ФК Европейски Колеж

Колежани партньори с Отбора на надеждата

Сряда - 12 Декември 2012г.
Колежани партньори с Отбора на надеждата

Президентът на ФК Евроколеж и ректор на Европейски колеж по икономика и управление доц. д-р Цветан Коцев направи поредната благородна кауза в близките месеци, след като беше дарена сума за фонда "Творческо развитие и образователни потребности на деца и младежи със специфични нужди" към БЧК, сега колежани станаха регионален партньор на „Отбор на надеждата” за град Пловдив. Ректорът предостави безвъзмездно спортна база и транспорт за нуждите на младежите в неравностойно положение от региона. Треньор на „Отбор на надеждата” в Пловдив стана бившият вратар на „Ботев” (Пд), „Брестник”,  „Хебър” и Евроколеж Илия Иванов. В момента 28-годишният специалист работи като помощник треньор на Григор Иванов в мъжкия състав на колежани, а освен това е старши треньор на юношеския състав на клуба в старша възраст. 

„Отбор на надеждата” от Пловдив е съставен от 15 младежи, които живеят в социални институции. Под ръководството на Иванов те тренират два пъти седмично по 90 минути в многофункционалната спортна зала на Евроколежа в село „Оризари”. Играчите се превозват до базата с автобус на висшето учебно заведение.

Същевременно проектът „Отбор на надеждата” ще започне да действа в общо 5 населени места до края на 2012 година. Освен София и Пловдив инициативата би трябвало да обхване още Стара Загора, Благоевград и Враца.

Вижте фотогалерията към новината
Очаквайте скоро ONLINE магазина на ФК Евроколеж