Новини от ФК Европейски Колеж

За 10 минути колежани изпуснаха победата срещу МГУ и сдадоха титлата

Събота - 23 Април 2016г.
За 10 минути колежани изпуснаха победата срещу МГУ и сдадоха титлата

Студентското първенство ще има нов носител на купата тази година след като състава на ЕВУИМ отпаднаха днес на четвъртфинала. Играчите на старши треньорът Йордан Хърков изпуснаха победата в последните минути. С гол в 93 мин  Минно-геоложкият университет продължи на полуфинала в Русе след 3:2 и така взе частичен реван за няколкото поредни загуби от ЕВУИМ. Пловдивчани поведоха с 2:0 с два гола на капитанът Георги Куртев, а за миньорите точни бяха Светослав Диков, Стоян Георгиев и Кристиян Тасев. Срещата беше много оспорвана и двата отбора предложиха много емоции, но умората и контузиите в състава на ЕВУИМ в последните седмици оказаха влияние в последните десет минути, когато паднаха и трите гола за миньорите.  

От първите минути двата отбора започнаха да се проучват и плахо да атакуват. В 20 минута Николай Павлов беше изведен сам срещу вратаря Стоян Деспотов, който в желанието да стигне топката връхлетя и повали нападателя. Въпреки, че съдията беше близо то ситуацията си замълча. Играчите на МГУ се опитаха при две центрирания да застрашат Апостол Стоянов, но не уцелиха вратата. В 40 минута поредна съдийска грешка попречи на пловдивчани да поведат в резултата. Иван Ангелов надбяга защитата на МГУ и излезе сам срещу вратаря Деспотов, но му беше вдигната засада.   

През втората част колежани притиснаха МГУ и в 53 минута Николай Павлов намери на дузпа Георги Куртев и капитанът вкара за 0:1. Капитанът на колежани можеше да вкара втори гол след подаване на Сезгин Четин, но от няколко метра не намери празната врата. В 59 минута последва поредно съдийско решение в полза за МГУ, когато Николай Павлов отново беше съборен в наказателното поле и дузпа не беше дадена за пловдивчани. Все пак при поредното нарушение срещу Николай Павлов в наказателното поле на МГУ в 63 мин беше дадена дузпа, която Георги Куртев вкара за 0:2.  След няколко минути Николай Павлов можеше да сложи точка в спора. Той беше изведен сам срещу Деспотов, но ударът му попадна в тялото на вратаря.  В последните 20 минути колежани отпаднаха физически от което се възползваха играчите на МГУ, които вкараха три гола от центрирания и продължиха напред на полуфинала.

 

ЕВУИМ:  Апостол Стоянов, Атанас Савов, Ради Трандафилов, Георги Бъчваров, Йордан Хърков, Васил Гуджев, Христо Янчев, Иван Ангелов, Петър Челебиев, Георги Куртев, Николай Павлов/Николай Николов, Сезгин Четин, Станимир Ковачев/

Вижте фотогалерията към новината
Очаквайте скоро ONLINE магазина на ФК Евроколеж