Новини от ФК Европейски Колеж

Евроколеж закотви Борислав в зоната на изпадащите след успех с 2:1

Събота - 02 Април 2016г.
Евроколеж закотви Борислав в зоната на изпадащите след успех с 2:1

Безобразно съдийство, пет червени картона, масов бой на терена, камъни и кебапчета летяха от трибуните и три точки за колежани..с тези думи може да се опише днешния мач между Борислав Първомай и Евроколеж завършил 1:2. Главният съдия Владо Недялков с грешните си отсъждания изцяло е виновен за грозните сцени станали в срещата от 24 кръг на Югоизточна В група, която беше много важна за домакините, които се борят за оставане в групата. В 85 мин срещата беше прекратена заради масов бой и нахлуване на феновете на домакините при станалите грозни сцени на терена. Играч на Борислав заби лакът в лицето на футболист на Евроколеж и го свали на тревата. Колежанинът се изправи и му отвърна след което играчите се счепкаха. От двете скамейки нахлуха да разтървават футболистите, а след тях слязоха от трибуните и част от много феновете на домакините. В резултат от мелето играч на пловдивчани е със счупена ръка на две места и претърпя тази вечер сложна операция. Междувременно резервни играчи на Евроколеж бяха замеряни от първомайци с камъни, кебапчета и кюфтета. След 15 минути двата щаба и охраната успяха да успокоят близо стотината души на терена и срещата се доигра. За безредиците главният съдия Недялков даде по два червени картона и на двата отбора, а пловдивчани доиграха срещата с осем души. В 43 мин беше изгонен Мирослав Караилиев, който изнервен от грешните отсъждания на Недялков му поиска обяснение за това и видя червения картон.    

 

Срещата започна отлично за колежани, които набързо поведоха с два гола. В 6 мин Серафим Михайлов се възползва от грешка на защитата и вратаря на домакините и с удар от 25 метра откри. В 15-ата Христо Янчев с дълъг пас намери Сезгин Четин, който финтира защитник на Борислав и удвои – 0:2. В 27-ата минута първомайци върнаха едно попадение, чрез Васил Колев – 1:2. След попадението главният съдия Недялков се превърна в главно действащо лице с грешните си отсъждания. През втората част състава на Евроколеж се защитаваше, но домакините така и с нищо не застрашиха вратарят Апостол Стоянов. На два пъти Николай Павлов след центрирания от 3-4 метра се размина да вкара трети гол за колежани. Пропуски направиха Михайлов и Челебиев. Дори и с осем души Евроколеж можеше да вкара, Христо Янчев не успя да преодолее вратаря на Борислав.

 

След успеха Евроколеж заемат петата позиция в класирането с 41 точки, докато Борислав остана в зоната на изпадащите с 17 точки.

Вижте фотогалерията към новината
Очаквайте скоро ONLINE магазина на ФК Евроколеж