Новини от ФК Европейски Колеж

Евроколеж-а на полуфинал, след драматични дузпи

Петък - 11 Май 2012г.
Евроколеж-а на полуфинал, след драматични дузпи

„Евроколеж” се класира за полуфиналите на студентското първенство, след като успя да победи ТУ „Ангел Кънчев”-Русе с 5:4 след изпълнение на дузпи. Решаващо се оказа спасяването на Станислав Шеров на първото изпълнение на Юмер и втората пропусната дузпа на Недков. В редовното време резултата на стадион „Христо Ботев” в Габрово беше 1:1. След успехът „синьо-жълтите” останаха единственият представител, който да защитава честта на Пловдив. За финалните мачове се класираха още съставите на НСА (победили УНСС), Югозападен университет (спечелили с 3:1 срещу ПУ), а последният отбор ще стане ясен от срещата между ЛТУ и ТУ-Пазарджик.

През целия мач състава на Евроколеж-а доминираше и търсеше да реши срещата в редовното време. Играчите на стари треньорът Митко Джоров надиграваха своите съперници, но така и не успяха да реализират създадените си положения. В началото Георги Данов пропусна да огорчи русенския страж Иванов. От 20 метра Богдан Кузмов отправи опасен изстрел, но топката профуча покрай дясната греда в аут. В средата на първата част капитанът Георги Куртев от метър пропусна да опъне мрежата на Иванов. Логичното се случи в 36 мин Николай Бончев пресече едно разиграване на русенци. Защитникът намери Данов в центъра на терена, който изведе Краси Кръстев зад отбраната на русенци. Кръстев технично би покрай Иванов и откри резултата – 1:0. Четири минути по-късно русенци израниха с единствения си удар във вратата на Шеров. Съдията Георги Йорданов отсъди фаул на 27 метра от голлинията на стража на „колежани”. Зад топката застана Караосман, който прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на Шеров – 1:1. През втората част играчите на Евроколеж пропуснаха да решат мача, а пропуски направиха – Куртев, Кръстев, Кузмов, Ибрамчик и резервата Милен Алексиев.

Изпълнението на дузпите беше забавено с десетина минути, заради пороя, който се изсипа над Габрово. След спирането на дъжда първи трябваше да изпълнят русенци. Юмер би в десния ъгъл на Шеров, но стражът успя да парира. За „Евроколеж” точен беше Куртев, а за русенци Караосман. Николай Бончев даде отново преднина за „колежани”, докато Недков прати топката високо над напречната греда на Шеров. Тодор Тодоров вкара за 4:2, а Лечев бе точен за русенци. Краси Кръстев пропусна за пловдивчани, а Матеев вкара за 4:4. Решаващата дузпа за „Евроколеж” бе изпълнена хладнокръвно от Димо Станков, който попадна в прегръдките на своите съотборници.           

5-3-2
2-4-4
Митко Джоров
Митко Джоров
ФК Евроколеж Домакини
3
1
ФК Житница... Гости
, 26 Август 2011
Стадион: Христо Ботев, Габрово
Съдия: Георги Йорданов
Брой зрители: 20
Събития по време на мача
Титуляри
Вижте фотогалерията към новината
Очаквайте скоро ONLINE магазина на ФК Евроколеж