Новини от ФК Европейски Колеж

ЕКИУ стана шампион на Студентското първенство след 4:0 над ЮЗУ

Петък - 22 Май 2015г.
ЕКИУ стана шампион на Студентското първенство след 4:0 над ЮЗУ

Отборът на ЕКИУ записа поредна категорична победа на Студентското първенство с 4:0 над ЮЗУ и спечели за втори път купата и златните медали от надпреварата. Колежани решиха срещата още в първото полувреме с три гола на Мурад Ибрахим, Илхан Ибрамчик и Георги Куртев, а в последните секунди на мача Сезгин Четин вкара четвъртото попадение. Празникът за ЕКИУ беше двоен след като през деня с решение на Парламента се преобразува в специализирано Европейско висше училище по икономика и мениджмънт (ЕВУИМ). Колежани заслужено тази година имаха тотално превъзходство над съперниците особенно във финалната фаза, където силата им изпитаха МГУ (1:0), РУ Ангел Кънчев (5:0) и днешния съперник.  

Началният съдийски сигнал на финала беше даден от министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който дойде специално за срещата и да види модерната база на колежани.  Още от първите минути синьо-жълтите започнаха да атакуват, което изненада играчите на ЮЗУ. В 15 мин след центриране от корнер Йордан Жаров  на втората греда върна с глава пред вратаря към Георги Бъчваров, който беше пометен от Димитър Пангев. Съдията даде авантаж и в мелето Мурад Ибрахим се оказа най-съобразителен и вкара топката в мрежата за 1:0. Секунда след попадението Георги Куртев от близо стреля, но вратарят Пангев спаси. В следващата атака колежани отново ликуваха след като Илхан Ибрамчик беше изведен от Малев сам срещу вратаря и крилото удвои – 2:0. Това видимо изнерви футболистите на ЮЗУ, който започнаха да играят доста грубо и да накъсват мача с чести фалове. Част от тях се стигаше до спречквания между играчите при едно от тях Йордан Жаров от колежани и Димитър Парасков видяха червените картони. В последните минути колежани нанесоха своя решаващ удар и решиха мача. В 40 мин след разбъркване пред вратата на Пангев топката попадна в Христо Янчев, който отправи силен удар от 25 метра. Стражът с много усилия изби в корнер, а след изпълнението му Георги Куртев нокаутира съперника с трети гол. През втората част темпото на мача спадна, но въпреки това колежани продължаваха да диктуват играта, а гостите почти не успяваха да пипнат топката и когато се чакаше последният съдийски сигнал Сезгин Четин беше изведен от Алил Карадашев и оформи крайното 4:0. След срещата синьо-жълтите получиха златните медали от зам.-кметът по спорт на Пловдив Петър Зехтински, както и двете купи за първото място. Специална заря озари небето след като играчите, треньорският щаб и президентът на клуба доц. Цветан Коцев вдигнаха купите под бурните аплодисменти на публиката.  

 

ЕКИУ - ЮЗУ - 4:0

 

ГОЛМАЙСТОРИ: 1:0 МУРАД ИБРАХИМ 15 МИН, 2:0 ИЛХАН ИБРАМЧИК 18 МИН, 3:0 ГЕОРГИ КУРТЕВ 41 МИН, 4:0 СЕЗГИН ЧЕТИН 90 МИН 

ЕКИУ: Апостол Стоянов, Алил Кардашев, Георги Бъчваров, Йордан Жаров, Мирослав Пушкаров, Мурад Ибрахим, Христо Янчев, Мирослав Караилиев, Илхан Ибрамчик, Борис Малев, Георги Куртев

Вижте фотогалерията към новината
Очаквайте скоро ONLINE магазина на ФК Евроколеж